voor wie is shiatsu

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je lichaam geen energie meer heeft omdat je snel moe wordt bij alles wat je doet. Iets van zolder halen kan je enorm uitputten. Hierdoor is het vertrouwen in het eigen lichaam verdwenen, het doet niet meer wat je gewend was te doen. Een behandeling met shiatsu en acupunctuur kan dat vertrouwen weer teruggeven en je laten voelen dat je nog genoeg energie in je lichaam hebt. Dit zal niet van de ene op de andere dag gaan. Bij een burn-out ben je ver over de grens gegaan en heb je je lichaam behoorlijk uitgeput. Dit is ook niet van de ene op de andere dag ontstaan. Voor het herstel van een burn-out moet je echt de tijd nemen.

Praktijkvoorbeeld burn-out klachten

Eline kwam bij mij toen ze weer een paar uur per week aan het werk was. Reorganisaties op het werk hadden haar veel stress en spanning gegeven. Daarnaast had ze relatieproblemen en het verlies van een familielid niet goed verwerkt. De symptomen waren een doorslaapprobleem, veel spanning in haar lichaam, emotioneel, vergeetachtig, zich opgejaagd voelen en moeilijk kunnen concentreren. Naast de shiatsu en acupunctuur behandelingen kreeg ze ook consulten bij een psycholoog. 

Terugkrijgen van vertrouwen

Een burn-out behandeling richt zich op het terugkrijgen van het vertrouwen in het eigen lichaam, het beter gaan slapen en het mentaal weer stabiel worden. En bij Eline ook het wegnemen van de spanning. Na een paar behandelingen sliep Eline beter en was de spanning in haar lichaam verminderd. Na 9 behandelingen was Eline een stuk stabieler; ze was veel minder gestrest, nauwelijks meer emotioneel en werkte weer op haar oude niveau. Maar door een gebeurtenis die haar emotioneel maakte kreeg ze een terugval. Zo'n terugval kan het gevoel geven weer terug bij af te zijn maar hoort bij het genezingsproces en laat zien hoe ver je daarin bent. Na de 10e en 11e behandeling viel er een kwartje en kon Eline een aantal zaken loslaten. Af en toe is ze nog emotioneel en voelt dan spanning in haar lichaam maar ze kan dit goed hanteren. Ze weet dat ze van ver gekomen is en een behoorlijke verandering heeft meegemaakt. Dit geeft haar een goed gevoel.

burnout

 

terugbutton

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy