wat is shiatsu

Wat is shiatsu?

Shiatsu therapie is een Japanse massagetechniek die oorspronkelijk uit het oude China komt.

Lees meer over de geschiedenis van shiatsu...

Shiatsu is verwant aan acupunctuur, omdat dezelfde meridianen (energiebanen) en acupunten worden gebruikt. Het grote verschil met acupunctuur is dat er bij shiatsu therapie normaliter niet met naalden wordt gewerkt maar met de handen: er wordt druk uitgeoefend met de duim. (Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk). Meestal werkt een shiatsu therapeut met de duim of handpalm maar de druk kan ook met de elleboog, knie of voet gegeven worden. 

Maar shiatsu is niet alleen het drukken van punten, het is een meridiaanmassage. Door met de duim de meridiaan of een deel daarvan zachtjes in te drukken voelt dit als een massage. Dit geeft een diepe ontspanning. Maar shiatsu therapie is niet te vergelijken met een ontspanningsmassage. Bij shiatsu houdt u (makkelijk zittende) kleding aan. De massage is door de kleding heen. Er wordt dus geen olie gebruikt.

Door de meridianen stroomt Qi (spreek uit: tsjie en betekent vrij vertaald levensenergie). Als deze energie niet in balans is kunnen er lichamelijke en/of emotionele klachten ontstaan. Shiatsu therapie stimuleert deze energiestroom door druk uit te oefenen op de meridiaan en kan zodoende klachten doen verminderen of laten verdwijnen. Ook strekkingen van de meridianen en rotaties van armen, benen, handen, voeten, nek of heup kunnen energieblokkades oplossen en bijdragen aan de vrije stroom van Qi.
Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van andere technieken als moxa en cupping.

 

 

Elke behandeling ervaar ik als rustgevend en helend,
zowel voor lichaam als geest. Alles valt weer op zijn plek.

 

lees meer reviews

 

PRAKTIJKADRES

Park Zomerlust 136
2435 NG Zevenhoven
06-15280701
www.facebook.com/sanbaopraktijk

 

PRIVACY VERKLARING

 

Geregistreerd lid NWP 1825
Lid RBCZ
Voor klachten: camcoop.nl
AGB code 90-046852
AGB-code praktijk 90-55461
KvK 34368246

 

NWP logo2

RBCZ logo RGB payoff kl

 

 

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy