wat is shiatsu

Wat is acupunctuur?

De Chinese geneeskunde (TCG of vanuit het Engels TCM) heeft ongeveer 8 onderdelen. Eén daarvan is acupunctuur (andere onderdelen zijn o.a. kruiden en voeding, Chinese massage, feng shui). In de TCM draait het om yin en yang en om energie. In het lichaam stroomt energie door bepaalde banen, meridianen genoemd. Maar eigenlijk is alles energie; alle activiteiten, alle emoties, het eten dat we nuttigen, de lucht die we inademen….  De energie in het lichaam kan verstoord raken door allerlei oorzaken. Er kan op sommige plekken te weinig energie zijn, op andere plekken te veel en soms stagneert de energie. Dit geeft pijn of andere verstoringen in het lichaam.

Bij een acupunctuur behandeling wordt de energie of Qi in het lichaam in balans gebracht. Op de meridianen zitten punten die iets doen met de energie. Zo zijn er acupunctuur punten die zorgen dat de energie in het lichaam daalt wat handig kan zijn bij hoofdpijn. Of punten die kunnen helpen meer beweging in het lichaam te krijgen bij bijvoorbeeld constipatie of punten die hitte uit het lichaam verwijderen. Zo zijn er punten voor veel verschillende aandoeningen

Met acupunctuur worden er dunne naaldjes in die specifieke punten op de meridianen aangebracht. Deze naalden zijn nauwelijks te voelen. Heel soms als de Qi in een punt gestagneerd is kan het even voelbaar zijn. De naalden zijn steriel verpakt en worden na gebruik weggegooid.
Als de naalden geplaatst zijn ga ik verder met shiatsu. U zult geen last hebben van de naalden. Eventuele stagnaties in de meridianen worden opgemerkt en behandeld. Het zal voor een betere doorstroom van de Qi zorgen. De shiatsu zorgt tevens voor extra ontspanning.

Pijnbehandeling

De acupunctuur methode van dr. Tan (Tan Balance Method) is zeer effectief om pijnklachten te behandelen. De naalden worden niet in de pijnplek geplaatst maar in meridianen die balancerend werken. U zult meteen verlichting van pijn ervaren. Tijdens de behandeling zal er getest worden welke meridiaan het beste het lichaam balanceert. U zult daarom af en toe moeten bewegen. U en ik zullen zodoende samenwerken tijdens de behandeling.

Bij deze methode wordt het lichaam gebalanceerd. Bij heftige en langdurige pijnklachten is dat voor het lichaam niet makkelijk. Meerdere behandelingen in korte tijd zullen voor het lichaam nodig zijn om die balans te vinden zodat deze ook blijvend is. Het voordeel van regelmatig behandelen is een sneller voelbaar resultaat.

 

 

Ik ben erg blij dat ik de shiatsu massage met acupunctuur heb geprobeerd
want het resultaat is super voor mij

 

lees meer reviews

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy