Moxa therapie

Moxa therapie is een oude warmte therapie en is een aanvulling tijdens de shiatsu en
acupunctuur behandeling. Moxa is een kruidMOXASTICKenmix en bestaat voornamelijk uit bijvoetskruid (Artemisia vulgaris). Je hebt verschillende soorten moxa maar ik gebruik de zwarte stick, een soort dikke sigaar. 

Hoe werkt de moxa therapie

De therapeut steekt de stick aan en houdt deze vlak boven de blote huid bij pijnlijke plekken of acupunten. De warmte is aangenaam en dringt diep in het lichaam door. Moxa kan zodoende de Qi (levensenergie) op een dieper niveau deblokkeren waardoor het beter gaat stromen. De therapie wordt ingezet bij pijnklachten, littekens of om het yang in het lichaam te stimuleren. Littekens (ook hele oude of hele kleine) kunnen de energiestroom blokkeren. Het is verrassend te zien dat sommige klachten verminderen door het behandelen van de littekens.
Ook kan moxa helpen bij heftige bloedingen tijdens de menstruatie door de stick boven het eerste acupunt van de Milt en die van de Lever (ieder aan een kant van de nagel van de grote teen) te houden.

 voetmoxa

terugbutton
  shiatsu    acupunctuur    homepage
 

 

Elke behandeling ervaar ik als rustgevend en helend,
zowel voor lichaam als geest.
Alles valt weer op zijn plek.

 

lees meer reviews

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy