praktisch shiatsu

Praktische informatie

Kleding

Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven. Het is daarom prettig om makkelijk zittende kleren aan te doen, zoals een t-shirt en een joggingbroek. In ieder geval kleding zonder ritsen en knopen. Omdat naast shiatsu ook naalden worden gezet, is het handig als een broek tot en met de knie opgestroopt en de armen tot en met de ellebogen ontbloot kunnen worden.

Duur behandeling

Een behandeling duurt 75-90 minuten. Aan het begin zal er een kort gesprek zijn, waarna tong-, buik (hara)- en polsdiagnose volgen. Tijdens de behandeling wordt de pols een paar keer gevoeld.
Tijdens de eerste behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden over de klacht en de algehele gezondheid. Hoe lang dit gesprek duurt, hangt van uw verhaal af. Ik vind het belangrijk dat er ruimte voor dit verhaal is. Na de intake wordt er een behandeling gegeven. Deze eerste afspraak duurt 2 uur.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is van te voren moeilijk te zeggen. Dat ligt aan de ernst van de klacht, hoe lang u met de klacht rondloopt en hoe uw lichaam op de behandlingen reageert. Maar u moet na 4 behandelingen een verandering kunnen voelen. Bij de 4e behandeling zal er een evaluatie plaatsvinden over de veranderingen die zijn opgetreden en of het zinvol is met de behandeling door te gaan.


Het is niet verplicht maar het wordt aangeraden ook zelf aan de slag te gaan met bijv. voeding en beweging. Hierover kan ik u advies geven. Het komt de behandeling ten goede en zal een grotere kans op vermindering van de klacht bieden. Ik zie de behandeling als een samenwerking tussen u en mij.


Het is verstandig vlak voor de behandeling niet te veel te eten. En na de behandeling rustig aan te doen; u kunt namelijk moe zijn van de behandeling. Het wordt afgeraden zware lichamelijke arbeid te verrichten. Tevens wordt geadviseerd die dag geen alcohol te drinken. Ook is het verstandig de eerste periode van het behandelingstraject geen heftig lichamelijke klussen aan te pakken zoals de tuin omspitten of een voorjaarsschoonmaak van uw huis. De energie die ik er ingestopt hebt, haalt u er dan meteen weer uit. Hierdoor kunnen klachten weer terugkomen.

Tarief behandeling

Een massage kost 80 euro; omdat de eerste behandeling langer duurt kost deze 110 euro. U krijgt een digitale factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NWP. De meeste zorgverzekeraars hebben een contract met NWP en vergoeden shiatsu en acupunctuur gedeeltelijk als u een aanvullende verzekering heeft. Shiatsu en acupunctuur behoren tot de alternatieve geneeswijzen. Klik hier om te kijken of uw zorgverkeraar de behandelingen vergoed. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar. De verantwoording of uw zorgverzekeraar het het wel of niet vergoed ligt bij u.

Verhindering

Afgesproken behandelingen kunnen bij verhindering tot tenminste 24 uur van te voren telefonisch, WhatsApp of per email afgezegd worden. Dan zal de gereserveerde tijd niet in rekening worden gebracht.

Telefonisch bereikbaar

Het geluid van mijn telefoon staat altijd uit. Het is prettig tijdens behandelingen niet gestoord te worden. U kunt altijd een boodschap inspreken of een bericht (sms of WhatsApp) achterlaten. Tussen 2 behandelingen zal ik u terugbellen. Dinsdag t/m donderdag ben ik tot 21 uur bereikbaar, vrijdag en zaterdag tot 18 uur. Zondag en maandag werk ik in principe niet maar zal wel af en toe mijn telefoon en email checken en indien nodig een bericht terug sturen.

Openingstijden

Mijn behandeldagen zijn woensdag t/m zaterdag.

Diagnose stellen

 

Na verloop van tijd merkte ik dat de grootste klachten
langzaam naar de achtergrond verdwenen
en niet dagelijks mijn leven meer beheersten.

 

lees meer reviews

 

PRAKTIJKADRES

Park Zomerlust 136
2435 NG Zevenhoven
06-15280701
www.facebook.com/sanbaopraktijk

 

PRIVACY VERKLARING

 

Geregistreerd lid NWP 1825
Lid RBCZ
Voor klachten: camcoop.nl
AGB code 90-046852
AGB-code praktijk 90-55461
KvK 34368246

 

NWP logo2

RBCZ logo RGB payoff kl

 

 

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy