praktisch shiatsu

haraShiatsu is een Japanse behandelmethode. De Haradiagnose is daarom specifiek voor Shiatsu therapie. Bij andere TCM behandelingen maakt de therapeut alleen gebruik van de tong- en polsdiagnose.

Centrum van het lichaam

De Hara bevindt zich twee vingerbreedtes onder de navel, het centrum van het lichaam. In China heet dit punt Tandien. In (het oude) Japan leefde men met aandacht voor de Hara. Men was zich altijd van dit centrum bewust. Als men stond, ging eten, mediteren, lezen, e.d. Als je bijvoorbeeld gaat staan met aandacht naar dit centrum sta je veel steviger, meer geaard.

Haradiagnose op de buik

De Haradiagnose beslaat niet alleen het punt onder de navel maar de hele buik. De energiezones van alle organen c.q. meridianen zijn op de buik te vinden. Door deze plekken zacht of iets dieper in te drukken wordt duidelijk waar te weinig of te veel energie is of welke plekken pijnlijk zijn. Het geeft een aanwijzing welke meridianen een behandeling nodig hebben.

 

terugbutton

Diagnose stellen

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy