wat is shiatsu

guasha05Guasha betekent letterlijk ziekte er uit schrapen. De techniek werd toegepast in oude culturen. Voor guasha gebruik je vaak een platte steen. Maar 1 euro muntjes werken ook goed. Het schrapen stimuleert de bloedsomloop en reinigt je van binnenuit omdat afvalstoffen aan de oppervlakte komen. Zo worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen.

Guasha techniek

Bij pijnlijke plekken op het lichaam schraap ik met de steen over de -met olie ingesmeerde- huid. Dit kunnen armen, benen, nek- en de schouderpartij zijn maar ook pijnplekken op de buik. Door het schrapen kleurt de huid rood. Als de stagnatie erger is kunnen er rode puntbloedinkjes ontstaan of kleurt de huid paars. Dit ziet er heftig uit maar trekt meestal binnen een paar dagen weer weg. Vaak voelt de persoon een verlichting van de pijn. Meerdere behandelingen zijn nodig om de pijn weg te krijgen. De verkleuring van de huid zal dan steeds minder worden.

Vaak combineer ik guasha met cupping. Door de vacuüm gezogen cups is de werking effectiever maar ook heftiger. Daarom begin ik eerst met guasha zodat de stagnatie losser wordt en de doorbloeding al verbetert. Het cuppen is daarna minder pijnlijk.

 

terugbutton

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy