wat is shiatsu

ooaracu03Meneer Nogier is de grondlegger van de ooracupunctuur (of auriculo). In de jaren 50 van de vorige eeuw heeft hij veel onderzoek gedaan wat resulteerde in deze behandelvorm. De TCM is er iets later mee aan de slag gegaan en hebben hun eigen ooracupunctuur punten ontdekt.

Het hele menselijke lichaam is in het oor aanwezig. Het oor zou je kunnen zien als een omgekeerde foetus/embryo. Het hoofd bij de oorlel en de voeten aan de bovenkant van het oor. Punten voor de neus, oren, hoofd zijn dan ook op de oorlel te vinden terwijl de punten voor het heupgewricht en knie meer bovenin het oor zitten.

Ooracupunctuur techniek

Met een elektronische puntzoeker druk ik op de acupunctuur punten op het oor. Is er een storing in dit punt (en dus noodzakelijk om te prikken) zal de puntzoeker een geluid maken. Dit ontstaat omdat in het oor veel zenuwen lopen en er een elektrische lading in een verstoord punt ontstaat die de puntzoeker oppakt.
Door het prikken van naalden of het plaatsen van magneetbolletjes worden acupunctuurpunten gestimuleerd. Dit kan verlichting geven aan (pijn)klachten of deze laten verdwijnen. Magneetbolletjes of zaadjes plaats ik meestal na de behandeling. Deze kunnen een tijdje in het oor blijven zitten waardoor de behandeling doorwerkt. Het is dus niet perse noodzakelijk om naalden in uw oor te plaatsen als u dat niet wilt.

 

terugbutton

Copyright © 2012 - 2024 - foto's: Joanna Vunderink, Petra van der Knaap - website: 1-2-appletree.nl - Alle rechten zijn voorbehouden aan San Bao Praktijk.

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd. Cookie policy